Så var det då torsdag igen o dags att börja planera inför helgen. Här kommer ett litet tips på en väldigt god pizza som jag kan rekommendera varmt.
Smaklig måltid!
Pizza med salami och fetaost (464 kcal/portion)
(4 portioner)
pizzadeg:
0,25 paket jäst
2 dl fingervarmt vatten
0,5 dl mellanmjölk
0,5 tsk salt
1 msk olivolja
4 dl vetemjöl, ev mer
tomatsås:
100 gram gul lök
1 msk olivolja
4 dl krossade tomater (1 burk = 4 dl)
1 tsk socker
0,5 tsk basilika
0,5 tsk oregano
salt och peppar
fyllning:
50 gram utländsk salami
2 msk kapris
150 gram fetaost 16 %
100 gram röd lök
basilika
oregano
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör ut jästen med en träslev. Tillsätt mjölk, salt, olja och 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en slät och smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl. Jäs i 1-2 timmar under bakduk. Tomatsås: Hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, socker, örtkryddor, salt och peppar. Låt småputtra i 10 minuter. Arbeta degen något på bakbordet och kavla ut den till önskat format. Lägg pizzorna på bakplåtsklädda plåtar. Bred på tomatsåsen. Skär salamin i strimlor och fördela dem på bottnarna. Strö på kapris och smulad fetaost. Stek i 250 grader i 10-15 minuter. Skär rödlöken i tunna klyftor och strö dem över de nygräddade pizzorna. Avsluta med att strö på basilika och oregano.
06 oktober 2005
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar