Dagen till ära så tänkte jag tipsa om en tårta istället för middagstips, en jättegod choklad och hallontårta. Man kan utan problem utesluta konjaken om man vill.
Choklad och hallontårta (187 kcal/portion)
(12 portioner)
Det här behöver du:
330 gram färdig tårtbotten, alltså ett paket
3,5 dl kesella 10 %
2 msk kakao
0,75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk konjak
1 dl hallonsylt
6 dl hallon, färska eller frysta
1 tsk florsocker
Så här gör du:
Blanda kesella, kakao, florsocker, vaniljsocker och konjak.
Bred hälften av chokladkrämen på en av tårtbottnarna. Lägg
en botten ovanpå. Bred på hallonsylten. Lägg på den tredje
bottnen. Bred resten av krämen runt om och ovanpå. Garnera
med hallonen. Pudra över lite florsocker.
20 oktober 2005
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Trefaldigt hurra på din födelsedag. Hurra, hurra, hurra!!!
Skicka en kommentar