25 november 2005

Återigen ett torsdagstips på fredag. :)

I dessa stundande vintertider så tyckte jag att det skulle passa bra med en mycket god soppa som tips inför helgen (komme från han som aldrig åt soppor förr). Dessutom är det mycket kalorisnål, vilket är trevligt. :)

Fisksoppa med vitlöksbröd (257 kcal/portion)
(4 portioner)



Det här behöver du:
  • 400 gram färsk eller fryst fiskfilé i bitar
  • 4 st tomater i bitar
  • 70 gram blekselleri i bitar (2 stjälkar)
  • 2 st skivade morötter
  • 0,5 gram saffran
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 10 dl vatten
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • vitlöksbröd:
  • 1 klyfta vitlök (eller 2 klyftor)
  • 2 msk olivolja
  • 4 skiva vitt bröd

Så här gör du:
Bryn grönsakerna i en matsked olivolja med saffran. Krydda, strö över mjöl och späd med det uppkokta vattnet. Smula ner buljongtärningen.
När soppan kokar läggs fisken i och får koka i 5-6 minuter.

Vitlöksbröd:
Blanda de pressade vitlöksklyftorna med olivoljan och bred på bröskivorna. Grilla i ugnen.

Inga kommentarer: