Fisksoppa med vitlöksbröd (257 kcal/portion)
(4 portioner)
Det här behöver du:
- 400 gram färsk eller fryst fiskfilé i bitar
- 4 st tomater i bitar
- 70 gram blekselleri i bitar (2 stjälkar)
- 2 st skivade morötter
- 0,5 gram saffran
- salt och peppar
- 2 msk vetemjöl
- 10 dl vatten
- 2 st fiskbuljongtärningar
- vitlöksbröd:
- 1 klyfta vitlök (eller 2 klyftor)
- 2 msk olivolja
- 4 skiva vitt bröd
Så här gör du:
Bryn grönsakerna i en matsked olivolja med saffran. Krydda, strö över mjöl och späd med det uppkokta vattnet. Smula ner buljongtärningen.
När soppan kokar läggs fisken i och får koka i 5-6 minuter.
Vitlöksbröd:
Blanda de pressade vitlöksklyftorna med olivoljan och bred på bröskivorna. Grilla i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar