10 november 2005

Torsdagstipset

Såja, torsdag igen och dags att börja planera inför helgen. Denna veckans tips är en sallad som med fördel kan ätas till lunch. Hoppas att den kan vara något.


Couscoussallad med fetaost och salami (472 kcal/portion)
(4 portioner)

Det här behöver du:
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 150 gram purjolök
  • 200 gram morötter
  • 1 st gul paprika
  • 50 gram salladsblad
  • 20 st gröna oliver
  • 250 gram kidneybönor
  • 100 gram fetaost
  • 50 gram salami

Så här gör du:
Koka upp vattnet. Tillsätt couscous och låt dra i 5 minuter. Tillsätt oljan. Låt svalna något.
Finfördela lök, morötter, paprika och sallad.
Tillsätt grönsaker, oliver och sköljda kidneybönor till couscousen. Smula över fetaosten. Servera salami till.

Inga kommentarer: