03 november 2005

Torsdagstipset

Med tanke på att vädret inte riktigt gått med på att det är november och det ibland känns som om det är bättre väder nu än vad det stundtals var på semester, så tänkte jag faktiskt tipsa om en grillrätt. Så ta fram o damma av grillen, om du inte har den framme året runt som en annan har. :)


Grillad fläskfilé med smarrig potatissallad (4 port)
(507 kcal/portion)


Det här behöver du:

fläskfilé:
  • 500 gram fläskfilé i skivor
  • 2 msk olivolja
  • 3 klyfta vitlök, pressade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 st smulade lagerblad
potatissallad:
  • 1 kg potatis
  • 3 dl gröna ärter
  • 25 gram finhackad gul lök
  • 12 st inlagda gröna oliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk salt

Så här gör du:
Lägg köttet i en bunke. Blanda olivolja, vitlök, salt, rosmarin och smulade lagerblad i en skål. Tillsätt blandningen till köttet och rör om. Låt köttet marinera i en timme. Rör då och då så att alla ytor blir marinerade. Koka potatisen utan skal. Tillsätt ärtorna när det är 5 minuter kvar. Häll av vattnet och dela potatisen i stora bitar. Tillsätt lite finhackad lök samt oliver. Blanda olivolja, vatten, citron, smulad dragon och salt till en dressing och häll den över den varma potatisen. Grilla köttet över en fin glödbädd eller stek i ugn.

Smaklig måltid!

/hedde

Inga kommentarer: