Grillad fläskfilé med smarrig potatissallad (4 port)
(507 kcal/portion)
Det här behöver du:
fläskfilé:
- 500 gram fläskfilé i skivor
- 2 msk olivolja
- 3 klyfta vitlök, pressade
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk rosmarin
- 3 st smulade lagerblad
- 1 kg potatis
- 3 dl gröna ärter
- 25 gram finhackad gul lök
- 12 st inlagda gröna oliver
- 2 msk olivolja
- 1 msk vatten
- 2 msk pressad citron
- 1 tsk dragon
- 1 tsk salt
Så här gör du:
Lägg köttet i en bunke. Blanda olivolja, vitlök, salt, rosmarin och smulade lagerblad i en skål. Tillsätt blandningen till köttet och rör om. Låt köttet marinera i en timme. Rör då och då så att alla ytor blir marinerade. Koka potatisen utan skal. Tillsätt ärtorna när det är 5 minuter kvar. Häll av vattnet och dela potatisen i stora bitar. Tillsätt lite finhackad lök samt oliver. Blanda olivolja, vatten, citron, smulad dragon och salt till en dressing och häll den över den varma potatisen. Grilla köttet över en fin glödbädd eller stek i ugn.
Smaklig måltid!
/hedde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar